No Hesitation

Geen aarzeling. Geen twijfel. Geen schroom.


Met hun debuutcd laat PennyLeen zien een band te zijn van formaat. Muzikale hoogstandjes, intrigerende teksten, uiteenlopende invloeden en ijzersterke soli sieren de plaat. Met medewerking van gasten als Kaz Lux (vocals), Eddie Conard (percussion) en Sven ‘Hammond’ Figee (backing vocals) levert PennyLeen zonder twijfel een indrukwekkend debuut af.

“Deze band voelt als een mooi cadeautje” zegt PennyLeen Krebbers. Begonnen als saxofoniste op het podium naast Hans Dulfer en Rosa King, gevolgd door jaren professioneel werken als vocaliste in de meest uiteenlopende bands, is ze nu terug bij haar roots. Samen met fantastische muzikanten om haar heen maakt ze de muziek die vanuit haar hart komt. Eerlijk en oprecht. Veelzijdig en passievol. Rijk en doorleefd.


PennyLeen is weer thuis…

PennyLeen bestijgt de Nederlandse podia met haar prachtige eigen songs. Door haar door blues, soul, rock, funk en jazz geïnspireerde muziek zorgt PennyLeen met haar band voor een frisse wind door het podiumcircuit.

“Deze band voelt als een mooi cadeautje” zegt PennyLeen. Begonnen als saxofoniste op het podium naast Hans Dulfer en Rosa King, gevolgd door jaren professioneel werken als vocaliste in de meest uiteenlopende bands, is ze nu terug bij haar roots. Samen met fantastische muzikanten om haar heen maakt ze de muziek die vanuit haar hart komt. Eerlijk en oprecht.

Op 15-jarige leeftijd begon ze haar podiumcarrière onder de beschermende vleugels van Hans Dulfer. Bij hem leerde ze op saxofoon te soleren, te improviseren en samen te werken met de muzikanten om haar heen. Wanneer de kroost op eigen benen kan staan, wordt het tijd om uit te vliegen... PennyLeen verzamelde alle verworven ervaring en ging op eigen kracht verder, om zich te ontplooien en te ontwikkelen als muzikante.

De jaren die volgden kenmerken zich door een veelzijdigheid aan muzikale experimenten, projecten, orkesten en bands. PennyLeen was vaak te gast op podia naast Rosa King en Kaz Lux. Rosa kwam helaas in 2000 te overlijden aan hartfalen. PennyLeen mist haar nog altijd. Maar Rosa's (en Hans') invloed is nog steeds te horen in haar spel en te zien in haar performance op het podium. Met Kaz Lux werkt ze nog geregeld samen. Kaz is zelfs bij tijd en wijle te gast bij haar huidige band.

Bij haar zoektocht naar inspiratie, werk en natuurlijk (veel!) plezier, kwam ze veel bijzondere muzikanten tegen. Zo werkte ze samen met gitaarrockband Cords, speelde lange tijd met bluesbands The Red Rooster Club en Backstreet, deed optredens met gitariste Ana Popovic, zangeres Tineke Schoemaker (Barrelhouse), trombonist Fred Wesley (JB Horns en James Brown) en met zanger en soullegende Solomon Burke. Ook was zij vast bandlid in soul- en funkbands (SugarFree, Hot Cargo en Soul Qualified) en maakte regelmatig haar opwachting bij bigbands (o.a. het Prime Time Tunes Orchestra). 

Na alle geweldige ervaringen in het schnabbelcircuit, de poppodia en clubs ging PennyLeen als professioneel vocaliste aan het werk bij top 100-bands Sesam en ALPHA. Naast deze bands studeerde ze eerst aan de Academie voor Lichte Muziek en later aan het Conservatorium, waar ze in 2010 afstudeerde.

Op dit moment is PennyLeen, zoals gezegd, terug bij haar roots. Met haar band (Bert de Jonge; drums, Koos Lonis; bas, Herman Wolters; toetsen, Pim van Dijck; gitaar) maakt ze muziek die ze samen met de band schrijft. En dat is toch eigenlijk het allerleukste... Na alle opgedane ervaring en ondernomen muzikale zwerftochten, is ze nu terug naar de basis. PennyLeen is weer thuis.